Recenzije 04. siječnja 2017.

Časlav Matijević nije okačio kuhaču o klin!

foto: Julio Frangen
gastro postao gastro.24sata.hr
U ove je blagdanske dane jedna dama pozvala svoje goste na proslavu rođendana u poznati zagrebački wine bar Bornstein. Tako je došao i gost - kuhar Časlav Matijević.

Proslavljeni masterchef iz Rijeke na svoj je poseban način pokazao da je jedan od ponajboljih hrvatskih majstora za pripremanje hrane iz morskih dubina, ali i za sve ostalo što može završiti na vašem tanjuru.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Za slavljenički menu pripremio je tri jela.

Pašteta od pileće jetre jelo je koje nikad ne mogu ponoviti da bude isto.“, kaže Časlav. On jetra priprema na vrhnju i maslacu s karameliziranim crvenim lukom, a na sve doda još malo konjaka i muškatnog oraščića! Doista posebna i neponovljiva!

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Tatar od palamide serviran na rukoli i zapečenom tostu.

Palamida je bila posebno otkoštena te skuhana i narezana na kockice koje je Časlav zatim uronio u zaleđeno more i mediteransko začinsko bilje. A nakon sušenja ga je pomiješao s finim maslinovim uljem...

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

„Tri podmorska kralja na padelu" - Časlavovo je jelo od liganja, hobotnica i sipa, kuhanih u ribljem temeljcu i crvenom vinu s krumpirom i povrćem.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

I za kraj nam je Časlav rekao: „Najvažnije od svega jest da se kuha s ljubavlju i onda svako jelo ispadne dobro. Tržnica je muzej grada, kultno mjesto. Riječka tržnica je moje svetište. I kad putujem drugdje, najvažnije mi posjetiti tržnicu jer tamo otkrijem grad“.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Želimo ti još puno različitih svjetskih tržnica Časlave!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.