Meggle začinski maslac jela pretvara u specijalitete

MEGGLE
I početnici u kuhanju znaju kako maslac oplemenjuje svako jelo. Osim punoće okusa, jelu daje posebnu aromu što ga čini neizostavnom namirnicom svake kuhinje.
Vidi originalni članak

Naši su čitatelji nedavno imali priliku recenzirati Meggle novitet - maslac sa začinskim biljem. Namijenjen je svima koji svoja jela žele učiniti drukčijima i posebnijima. Možete pripremiti mesne delicije, tjesteninu ili povrtne specijalitete, a uz samo malo ovog aromatičnog sastojka svako jelo će biti za prste polizati! U nastavku pročitajte što o ovom maslacu misle naši čitatelji i koje su sve specijalitete s njime spremali.

"Osim što se savršeno stapa sa svim jelima, količina sastojaka i začina u maslacu je odlično odmjerena. Nijedan se previše zasebno ne ističe, a međusobno se savršeno upotpunjuju. Maslac ima odličnu teksturu, lako ga je dozirati i odrediti potrebnu količinu. Svakom jelu daje posebnu okusnu notu koja se ne može dobiti običnim maslacem ili zasebnim dodavanjem začina. Meggle maslac sa začinskim biljem je postao moj tajni sastojak, svi pitaju u čemu je tajna, a ja samo mudro šutim i smješkam se jer sam odjednom od prosječne postala vrhunska kuharica."

(Ljubica)

Nakon što je na kućnu adresu dobio maslac na testiranje, Vedran je ostao oduševljen. Evo kako ga je on isprobao:

  • rižoto s tuštom - savršen zadnji "touch" za kremoznost i dopuna okusa već dodanim začinima
  • biftek - dodan kod "odmaranja mesa" nakon pečenja i dao opet jako fin okus i malo dodatne sočnosti
  • njoki na maslacu i kadulji - jedino što je bilo potrebno je dodati soli, a maslac je sa začinima odradio sve ostalo

"U svakom slučaju, ovo je proizvod koji će se opet naći u mojoj kuhinji."

(Vedran)

"Meggle maslac sa začinskim biljem je uistinu nešto novo za moje nepce. Fenomenalan proizvod bogatog okusa i mirisa. Učinit će svaki ručak posebnim. Nakon što sam ovaj proizvod potrošila, otišla sam kupiti drugi jer mi više ništa nije ukusno bez njega", piše nam Antonela.

I ona je maslac testirala na nekoliko načina: 

  • pečeno meso sam prije pečenja premazala maslacem - okus izvrstan, meso mekano, ukućani oduševljeni
  • priprema s mješavinom povrća s naglaskom na gljive - okus ponovno oduševio, gljive su poprimile aromu maslaca
  • špageti s gulašem - u ovoj kombinaciji maslac je stavljen i u gulaš i u tjesteninu. Okus fantastičan, tjestenina bi se mogla jesti i sama zbog sočnosti i bogatstva okusa
  • kolutići kapule pečeni na maslacu sa začinskim biljem - jedno od jela koje poprima potpuno drugu dimenziju kada se stavi ovaj maslac. Za ovu kombinaciju ocjena je maksimalna

(Antonela)

"Kao pravi samouki kulinarski znalac, koristim Meggle začinske maslace već dugo i oni uskaču u dosta mojih kulinarskih izvedbi. Počela sam klasikom, praveći „garlic bread“ uz raznorazne tjestenine. Ti klasični zalogaji evoluirali su u bruschette na koje sam dodavala raznorazno povrće, ribice i slično. Topila sam ga na vrućim kuhanim kukuruzima ili na polama krumpira u pećnici. Dodavala sam ga i u pekarski krumpir, tjesteninu s kozicama i tikvicama, raznorazne umake, na pečeno meso s grilla... U svakom obliku bio je slastan i upotpunio je okus jela."

(Deni) 

"Maslac me oduševio svojim jedinstvenim okusom koji se odlično uklapa u razna jela. Fine je kremaste strukture, lako se topi i daje finu aromatičnost, kako mesu, tako i povrću. Odličan je na krumpiru pečenom na žaru, kao i na prepečenom kruhu. Meso s roštilja je sočno, slasno i puno aroma. Mene je oduševio i preporučila bih ga!!"

(Narcisa)

Posjeti Gastro.hr