5 načina za uživanje u slasnim tortiljama

Thinkstock
Otkrijte nove načine na koje možete upotrijebiti tortilje i pripremiti zanimljiva jela za velika obiteljska okupljanja ili druženja s prijateljima.
Vidi originalni članak

Pripremite puno povrća, vrhnja, umaka od rajčice i začina i krenite u isprobavanje odličnih recepata.

 

Brzo i jednostavno! Ultimativni recept za domaće tortilje

 

Lagano možete napraviti popularne enchiladas gdje je ključni sastojak sir. Napunite tortilju mljevenim mesom i sirom, prelijte vrhnjem ili umakom od rajčice i dodajte još sira na vrh. Možete ih ispeći odmah, 15 minuta na 180 stupnjeva, ili spremiti u zamrzivač.

Od tortilja lagano možete napraviti i izvedenicu pizze – Pizzadillu. Tortilju premažite umakom od rajčice, ubacite mozzarellu, šunku i sezonsko povrće. Preklopite je i kratko pecite na zagrijanoj grill tavi ili u odgovarajućem tosteru. Prerežite na pola kako bi je lakše jeli rukama i poslužite uz različite umake.

Predlažemo vam i jedan jednostavan recept za hrskavi tornjić od tortilja i povrća. Pripremite tavicu dovoljno veliku da u nju možete položiti tortilju i zagrijte centimetar ulja. Pržite tortilju u vrućem ulju sve dok ne postane kruta. Ocijedite je na papirnatom ručniku, položite na papir za pečenje i pecite otprilike 5 minuta u pećnici na 200 stupnjeva. Hrskavu tortilju premažite kiselim vrhnjem, dodajte grah, zelenu salatu, narezanu rajčicu, naribanu mrkvu i kupus ili neke druge dodatke po želji. 

 

Hola Mexico! Quesadillas s kiselim kupusom i kobasicom

 

Vegetarijance će oduševiti ovaj recept za povrtne rolice. Tortilju premažite mješavinom vrhnja i majoneze, a zatim dodajte cvjetiće brokule ili cvjetače, naribanu mrkvu i sir. Zarolajte tortilje, omotajte ih čvrsto prozirnom folijom i spremite u hladnjak na najmanje dva sata. Narežite ih na kolutiće i poslužite na pladnju umjesto kanape sendviča.

Ono što svakako morate isprobati su domaći nachosi. Za najbolje grickalice trebaju vam kukuruzne tortilje, biljno  ulje i sol. Premažite cijele tortilje tankim slojem biljnog ulja i posložite ih na hrpu. Oštrim nožem ih prepolovite, a zatim svaku polovicu izrežite na četiri trokutića. Posložite ih na nauljeni lim za pečenje i posolite, a zatim pecite desetak minuta na 350 stupnjeva. Nachosi će biti hrskaviji kad se ohlade. Poslužite ih uz salsu, umak od vrhnja ili guacamole. 

 

 

Nadamo se da smo vam dali dobre ideje za daljnje gastro eksperimente. Dobar tek!

 

 

Posjeti Gastro.hr