Argentinska piletina s kukuruzom

Shutterstock
Okusite čari argentinske kuhinje uz prženu piletinu s povrćem
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 88

Potrebno vam je

  • 1 kom pile (cijelo, prosjek )
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 2 režanj češnjak
  • 2 kom paradajz
  • 1 kom lovorov list
  • 1 na vrh noža mažuran
  • 250 g kukuruz slatki mladi na klipu

Priprema

  1. Skinite kožicu sa pileta. Posolite i popaprite po ukusu.
  2. U velikom teflonskoj tavi zagrijte ulje i pržite piletinu, okrećući je, oko 15 do 20 minuta. Kad je piletina gotova, izvadite je iz tave i držite na toplom mjestu.
  3. U tom ulju izdinstajte bijeli luk, dodajte paradajz, lovor i mažuran i dinstajte oko 10 minuta. Dodajte obaren kukuruz i piletinu i dobro umješajte sa sosom.

Izvor Centar-zdravlja.net

Posjeti Gastro.hr