gastro postao
Okusite čari argentinske kuhinje uz prženu piletinu s povrćem
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 88
Potrebno vam je
- 1 kom pile (cijelo, prosjek )
- svježe mljeveni papar
- 1 žlica ulje maslinovo
- 2 režanj češnjak
- 2 kom paradajz
- 1 kom lovorov list
- 1 na vrh noža mažuran
- 250 g kukuruz slatki mladi na klipu
Priprema
- Skinite kožicu sa pileta. Posolite i popaprite po ukusu.
- U velikom teflonskoj tavi zagrijte ulje i pržite piletinu, okrećući je, oko 15 do 20 minuta. Kad je piletina gotova, izvadite je iz tave i držite na toplom mjestu.
- U tom ulju izdinstajte bijeli luk, dodajte paradajz, lovor i mažuran i dinstajte oko 10 minuta. Dodajte obaren kukuruz i piletinu i dobro umješajte sa sosom.
Izvor Centar-zdravlja.net