Aromatična pašteta od pilećih jetrica

Shutterstock
Ljubitelji paštete nakon ovog recepta napokon će doći na svoje!
Vidi originalni članak

Pašteta je odličan izbor za ove vruće ljetne dane, a svi ju rado vežemo uz uspomene iz djetinjstva. Paštetu iz konzerve ove godine na plaži zamijeni domaćom, uz to posluži domaće rajčice i uživaj! 

Sastojci:

  • 500 g jetra pileća
  • 4 filet inćun, konzervirani
  • 1 žlica kapari
  • 3 žlica maslac, slani
  • 1 kom luk ,crveni
  • 125 ml vino, desertno suho
  • 60 ml ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 125 ml goveđi temeljac

Priprema: 

  1. S pilećih jetrica odrežite vezivno tkivo te narežite na komadiće. sitno narežite filete inćuna i kapare.
  2. U tavi rastopite 2/3 maslaca na srednjoj vatri, dodajte luk i pirjajte dok ne omekša. Ubacite pileća jetrica te kuhajte pet min. Začinite solju i paprom. Ulijte vino i kuhajte 15 min često miješajući. Ako se mješavina isuši, navlažite je temeljcem. Maknite tavu s vatre i ostavite da se ohladi.
  3. Stavite mješavinu pilećih jetrica na dasku i sitno narežite.
  4. U tavi zagrijte ulje na srednjoj vatri pa ubacite mješavinu jetrica, inćune i kapare. Dobro promiješajte, dodajte preostali maslac i kuhajte još tri-četiri min.
  5. Prebacite u veću posudu te ukrasite začinskim biljem prema želji.

kremasta i puna okusa Najbolja pašteta od tune spremna je za par minuta! Jednostavno i fino Ukusan i brz namaz od slanih srdela i kapara

Posjeti Gastro.hr