gastro postao
Ljubitelji paštete nakon ovog recepta napokon će doći na svoje
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 170
Potrebno vam je
- 500 g jetra pileća
- 4 filet inćun, konzervirani
- 1 žlica kapari
- 3 žlica maslac, slani
- 1 kom luk ,crveni
- 125 ml vino, desertno suho
- 60 ml ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 125 ml goveđi temeljac
Priprema
- S pilećih jetrica odrežite vezivno tkivo te narežite na komadiće. sitno narežite filete inćuna i kapare.
- U tavi rastopite 2/3 maslaca na srednjoj vatri, dodajte luk i pirjajte dok ne omekša. Ubacite pileća jetrica te kuhajte pet min. Začinite solju i paprom. Ulijte vino i kuhajte 15 min često miješajući. Ako se mješavina isuši, navlažite je temeljcem. Maknite tavu s vatre i ostavite da se ohladi.
- Stavite mješavinu pilećih jetrica na dasku i sitno narežite.
- U tavi zagrijte ulje na srednjoj vatri pa ubacite mješavinu jetrica, inćune i kapare. Dobro promiješajte, dodajte preostali maslac i kuhajte još tri-četiri min.
- Prebacite u veću posudu te ukrasite začinskim biljem prema želji.
Izvor Skuhatćute
jesen
proljeće
predjelo
namaz
Božić
kuhanje
pirjanje
zima
niskokaloricna prehrana
Noć vještica
Nova Godina
uskrs
doručak
ručak
ljeto
večera
pileća jetrica
pašteta