Recepti 26. prosinca 2020.

Aromatična pašteta od pilećih jetrica

Domaća-pašteta
Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljubitelji paštete nakon ovog recepta napokon će doći na svoje

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 170

Potrebno vam je

  • 500 g jetra pileća
  • 4 filet inćun, konzervirani
  • 1 žlica kapari
  • 3 žlica maslac, slani
  • 1 kom luk ,crveni
  • 125 ml vino, desertno suho
  • 60 ml ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 125 ml goveđi temeljac

Priprema

  1. S pilećih jetrica odrežite vezivno tkivo te narežite na komadiće. sitno narežite filete inćuna i kapare.
  2. U tavi rastopite 2/3 maslaca na srednjoj vatri, dodajte luk i pirjajte dok ne omekša. Ubacite pileća jetrica te kuhajte pet min. Začinite solju i paprom. Ulijte vino i kuhajte 15 min često miješajući. Ako se mješavina isuši, navlažite je temeljcem. Maknite tavu s vatre i ostavite da se ohladi.
  3. Stavite mješavinu pilećih jetrica na dasku i sitno narežite.
  4. U tavi zagrijte ulje na srednjoj vatri pa ubacite mješavinu jetrica, inćune i kapare. Dobro promiješajte, dodajte preostali maslac i kuhajte još tri-četiri min.
  5. Prebacite u veću posudu te ukrasite začinskim biljem prema želji.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.