gastro postao
Ljubitelji paštete nakon ovog recepta napokon će doći na svoje!
Pašteta je odličan izbor za ove vruće ljetne dane, a svi ju rado vežemo uz uspomene iz djetinjstva. Paštetu iz konzerve ove godine na plaži zamijeni domaćom, uz to posluži domaće rajčice i uživaj!
Sastojci:
- 500 g jetra pileća
- 4 filet inćun, konzervirani
- 1 žlica kapari
- 3 žlica maslac, slani
- 1 kom luk ,crveni
- 125 ml vino, desertno suho
- 60 ml ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 125 ml goveđi temeljac
Priprema:
- S pilećih jetrica odrežite vezivno tkivo te narežite na komadiće. sitno narežite filete inćuna i kapare.
- U tavi rastopite 2/3 maslaca na srednjoj vatri, dodajte luk i pirjajte dok ne omekša. Ubacite pileća jetrica te kuhajte pet min. Začinite solju i paprom. Ulijte vino i kuhajte 15 min često miješajući. Ako se mješavina isuši, navlažite je temeljcem. Maknite tavu s vatre i ostavite da se ohladi.
- Stavite mješavinu pilećih jetrica na dasku i sitno narežite.
- U tavi zagrijte ulje na srednjoj vatri pa ubacite mješavinu jetrica, inćune i kapare. Dobro promiješajte, dodajte preostali maslac i kuhajte još tri-četiri min.
- Prebacite u veću posudu te ukrasite začinskim biljem prema želji.