Aromatična rolada

Majčina dušica i ružmarin zaslužni su za naziv ovog jela
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 330

Potrebno vam je

  • 500 g svinjetina, mršava
  • 2 kom jaje kokošje
  • 50 g parmezan
  • 1 žlica kuhana šunka
  • 0.50 žlica majčina dušica
  • 0.50 žlica ružmarin
  • 1 kom luk ,crveni
  • ulje maslinovo
  • 500 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Umutite jaja s parmezanom, sitno nasjeckanog šunkom i začinskim biljem. Prepržite smjesu na malo ulja.
  2. Istucite svinjski odrezak i nadjenite omletom. Zavežite kuhinjskim koncem. Ogulite i nasjeckajte luk pa prepržite dok potpuno ne omekša i postane zlatan.
  3. Dodajte i roladu u tavu pa pržite sa svih strana dok ne dobije boju. Prelijte mlijekom i ostavite da se krčka dva sata. Prije rezanja i posluživanja ostavite da se malo “odmori”.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr