gastro postao
Majčina dušica i ružmarin zaslužni su za naziv ovog jela
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 330
Potrebno vam je
- 500 g svinjetina, mršava
- 2 kom jaje kokošje
- 50 g parmezan
- 1 žlica kuhana šunka
- 0.50 žlica majčina dušica
- 0.50 žlica ružmarin
- 1 kom luk ,crveni
- ulje maslinovo
- 500 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Umutite jaja s parmezanom, sitno nasjeckanog šunkom i začinskim biljem. Prepržite smjesu na malo ulja.
- Istucite svinjski odrezak i nadjenite omletom. Zavežite kuhinjskim koncem. Ogulite i nasjeckajte luk pa prepržite dok potpuno ne omekša i postane zlatan.
- Dodajte i roladu u tavu pa pržite sa svih strana dok ne dobije boju. Prelijte mlijekom i ostavite da se krčka dva sata. Prije rezanja i posluživanja ostavite da se malo “odmori”.
Izvor Skuhatćute