Azijska tofu salata

Istočnjački specijalitet bogat sastojcima kao predjelo, prilog ili zdravo glavno jelo
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 3

Salata

  • 1 kom crvena paprika
  • 1 kom paprika, zelena
  • 2 šalica izdanci graha
  • 4 kom ljutika
  • 0.25 šalica korijander
  • 3 šalica kupus, kineski
  • 40 g kikiriki
  • 450 g tofu
  • 0.25 šalica ulje od kikirikija

Dressing

  • 2 žlica čili umak
  • 2 žlica sok od limete
  • 0.50 mala žlica ulje sezamovo
  • 1.50 žlica soja umak
  • 1 režanj češnjak
  • 3 mala žlica đumbir, korijen
  • 0.25 šalica ulje od kikirikija

Priprema

  1. Paprike narežite na tanke kolutiće, pomiješajte s izdancima graha, ljutikom, korijandrom, kupusom i kikirikijem.
  2. Ocijedite tekućinu iz tofua i narežite ga na ploške 8x2 cm. Zagrijte ulje u tavi debelog dna i pržite tofu 2-3 minute sa svake strane ili dok ne dobije zlatnu boju, a rubovi ne postanu hrskavi. Dodajte salati.
  3. Za dressing izmiksajte čili umak, sok limete, ulje, soja umak, češnjak i đumbir. Na kraju umiješajte ulje od kikirikija, prelijte preko salate i odmah poslužite.
Posjeti Gastro.hr