gastro postao
Istočnjački specijalitet bogat sastojcima kao predjelo, prilog ili zdravo glavno jelo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 3
Salata
- 1 kom crvena paprika
- 1 kom paprika, zelena
- 2 šalica izdanci graha
- 4 kom ljutika
- 0.25 šalica korijander
- 3 šalica kupus, kineski
- 40 g kikiriki
- 450 g tofu
- 0.25 šalica ulje od kikirikija
Dressing
- 2 žlica čili umak
- 2 žlica sok od limete
- 0.50 mala žlica ulje sezamovo
- 1.50 žlica soja umak
- 1 režanj češnjak
- 3 mala žlica đumbir, korijen
- 0.25 šalica ulje od kikirikija
Priprema
- Paprike narežite na tanke kolutiće, pomiješajte s izdancima graha, ljutikom, korijandrom, kupusom i kikirikijem.
- Ocijedite tekućinu iz tofua i narežite ga na ploške 8x2 cm. Zagrijte ulje u tavi debelog dna i pržite tofu 2-3 minute sa svake strane ili dok ne dobije zlatnu boju, a rubovi ne postanu hrskavi. Dodajte salati.
- Za dressing izmiksajte čili umak, sok limete, ulje, soja umak, češnjak i đumbir. Na kraju umiješajte ulje od kikirikija, prelijte preko salate i odmah poslužite.