Azijske rolice

Rolice su kod nas, zbog primarno kineskih restorana, najpoznatije u povrtnoj varijanti, ali se mogu pripremiti na mnogo načina
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 38

Potrebno vam je

  • 250 g govedina, krta, mljevena
  • 60 g bambusove mladice
  • 1 mala žlica đumbir, korijen
  • 0.50 kom crvena paprika
  • 1 žlica peršin, list
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom bjelanjak kokošji
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 1 žlica soja umak
  • 3 režanj češnjak
  • 6 list tijesto za savijače
  • 1.50 žlica ulje, biljno
  • 0.50 žlica gustin
  • 2 dl ulje, biljno

Priprema

  1. Podijelite kore na četiri dijela kako biste dobili 24 pravokutnika.
  2. Propirjajte na ulju nasjeckani luk te dodajte meso. Pirjajte dok ne posmeđi pa umiješajte nasjeckanu papriku, peršin, protisnuti češnjak i đumbir. Sve dobro promiješajte. Nakon pet minuta pirjanja dodajte sjeckane bambusove mladice i sojin umak. Pirjajte dok ne ispari sva tekućina. Kad se smjesa ohladi, umiješajte bjelanjak.
  3. Premažite kore uljem i na svaku stavite po dvije žlice nadjeva. Rubove zavrnite i zarolajte u rolice. Slijepite ih škrobnim brašnom razmućenim u vodi. Premažite rolice istučenim žumanjkom i pecite u zagrijanom dubokom ulju ( 2 dl ) na jakoj vatri do zlatnožute boje. Izvadite rolice na ubrus i pustite da se ocijede od masnoće.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr