gastro postao
Rolice su kod nas, zbog primarno kineskih restorana, najpoznatije u povrtnoj varijanti, ali se mogu pripremiti na mnogo načina
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 38
Potrebno vam je
- 250 g govedina, krta, mljevena
- 60 g bambusove mladice
- 1 mala žlica đumbir, korijen
- 0.50 kom crvena paprika
- 1 žlica peršin, list
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom bjelanjak kokošji
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 1 žlica soja umak
- 3 režanj češnjak
- 6 list tijesto za savijače
- 1.50 žlica ulje, biljno
- 0.50 žlica gustin
- 2 dl ulje, biljno
Priprema
- Podijelite kore na četiri dijela kako biste dobili 24 pravokutnika.
- Propirjajte na ulju nasjeckani luk te dodajte meso. Pirjajte dok ne posmeđi pa umiješajte nasjeckanu papriku, peršin, protisnuti češnjak i đumbir. Sve dobro promiješajte. Nakon pet minuta pirjanja dodajte sjeckane bambusove mladice i sojin umak. Pirjajte dok ne ispari sva tekućina. Kad se smjesa ohladi, umiješajte bjelanjak.
- Premažite kore uljem i na svaku stavite po dvije žlice nadjeva. Rubove zavrnite i zarolajte u rolice. Slijepite ih škrobnim brašnom razmućenim u vodi. Premažite rolice istučenim žumanjkom i pecite u zagrijanom dubokom ulju ( 2 dl ) na jakoj vatri do zlatnožute boje. Izvadite rolice na ubrus i pustite da se ocijede od masnoće.
Izvor Skuhatćute