Bakalar s blitvom na dalmatinski

Lagano jelo s ribom i povrćem i, naravno, maslinovim uljem
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 1

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 230

Potrebno vam je

  • 150 g bakalar
  • 200 g blitva
  • 100 g krumpir, zreli
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 režanj češnjak

Priprema

  1. Filet bakalara popržiti u tavi na žlici ulja, sa svake strane 8-10 min.
  2. Krumpir oguliti i narezati na kockice pa kuhati u posoljenoj kipućoj vodi 15-20 min, a zadnjih 8 minuta dodati i blitvu.
  3. Kada je povrće kuhano, procijediti a krumpir usitniti pomoću vilice i dobro promiješati sa blitvom. Mješavinu krumpira i blitve začiniti maslinovim uljem u koje je dodan usitnjenu češnjak.
Posjeti Gastro.hr