Riba dana: Bakalar s lukom i rajčicama

Pripremite ukusan bakalar na brz i vrlo jednostavan način
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 191

Potrebno vam je

  • 4 filet bakalar
  • pšenično brašno, bijelo
  • 200 g lučice
  • 200 g rajčice, cherry
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Lučice ogulite, rajčice operite i pomiješajte zajedno u zdjeli. Začinite sa soli, paprom i prstohvatom timijana. Posložite u vatrostalnu posudu i prelijte sa malo maslinova ulja. Pecite 30 min u pećnici zagrijanoj na 200°C.
  2. Bakalar uvaljajte u brašno, ispecite na tavi, posolite, popaprite i poslužite uz pečeno povrće.
Posjeti Gastro.hr