Bakalar u bijelom vinu

Bakalar pripremljen na ovakav način odabir je istinskih gurmana
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 848

Potrebno vam je

  • 800 g bakalar
  • 1 kom limun
  • 50 g maslac, slani
  • 30 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 250 ml vino bijelo
  • 125 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 1 žlica kopar
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Filete bakalara očistite od kostiju, začinite solju, prelijte sokom polovice limuna i narežite na komadiće jednake veličine.
  2. Na maslacu kratko popržite nasjeckani luk. Dodajte brašno, promiješajte, dodajte bijelo vino i komadiće bakalara, popaprite pa pirjajte na laganoj vatri 15-ak minuta.
  3. U zdjeli istucite čvrsti šlag od vrhnja pa ga s nasjeckanim koprom dodajte bakalaru. Lagano promiješajte i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr