gastro postao
Bakalar pripremljen na ovakav način odabir je istinskih gurmana
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 848
Potrebno vam je
- 800 g bakalar
- 1 kom limun
- 50 g maslac, slani
- 30 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom luk ,crveni
- 250 ml vino bijelo
- 125 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 1 žlica kopar
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Filete bakalara očistite od kostiju, začinite solju, prelijte sokom polovice limuna i narežite na komadiće jednake veličine.
- Na maslacu kratko popržite nasjeckani luk. Dodajte brašno, promiješajte, dodajte bijelo vino i komadiće bakalara, popaprite pa pirjajte na laganoj vatri 15-ak minuta.
- U zdjeli istucite čvrsti šlag od vrhnja pa ga s nasjeckanim koprom dodajte bakalaru. Lagano promiješajte i poslužite.
Izvor Skuhatćute