Baklava rolice

Pripremite baklavu na malo drugačiji način
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 30

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 193

Nadjev

  • 500 g oras
  • 300 g šećer, kristal
  • 10 g vanilin šećer
  • limunova korica

Sirup

  • 500 ml voda
  • 500 ml šećer, kristal
  • limunov sok
  • šafran

Preljev

  • med, vrcani
  • limunov sok

Ostalo

  • 1 kom jaje kokošje
  • 1000 g pšenično brašno, bijelo
  • 100 g maslac, slani
  • 500 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 mala žlica sol

Priprema

  1. U 800 g brašna dodajte maslac otopljen u mlijeku, sol i razmućeno jaje pa sve zamijesite. Dodajte brašno prema potrebi dok se tijesto ne prestane lijepiti za podlogu. Neka odstoji 20-30 minuta.
  2. Izmiješajte sastojke za nadjev. Podijelite tijesto na kuglice. Razvaljane kuglice premažite maslacem pa nadjevom, zarolajte i stavite u namašćenu posudu.
  3. Žumanjak razmutite u dvije žlice mlijeka pa time premažite rolice. Pecite ih na 180 Celzijevih stupnjeva.
  4. Kuhajte sastojke za sirup, a kad zavrije, ubacite šafran, kuhajte desetak minuta pa umiješajte limunov sok.
  5. Nakon 15-20 minuta baklave zalijte vrućim maslacem pa sirupom i pecite još desetak min. Ohladite baklavu.
  6. Prema želji, prelijte je preljevom od meda i limunova soka.

Pripremite baklavu na malo drugačiji način

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr