gastro postao
Pripremite baklavu na malo drugačiji način
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 30
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 193
Nadjev
- 500 g oras
- 300 g šećer, kristal
- 10 g vanilin šećer
- limunova korica
Sirup
- 500 ml voda
- 500 ml šećer, kristal
- limunov sok
- šafran
Preljev
- med, vrcani
- limunov sok
Ostalo
- 1 kom jaje kokošje
- 1000 g pšenično brašno, bijelo
- 100 g maslac, slani
- 500 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1 mala žlica sol
Priprema
- U 800 g brašna dodajte maslac otopljen u mlijeku, sol i razmućeno jaje pa sve zamijesite. Dodajte brašno prema potrebi dok se tijesto ne prestane lijepiti za podlogu. Neka odstoji 20-30 minuta.
- Izmiješajte sastojke za nadjev. Podijelite tijesto na kuglice. Razvaljane kuglice premažite maslacem pa nadjevom, zarolajte i stavite u namašćenu posudu.
- Žumanjak razmutite u dvije žlice mlijeka pa time premažite rolice. Pecite ih na 180 Celzijevih stupnjeva.
- Kuhajte sastojke za sirup, a kad zavrije, ubacite šafran, kuhajte desetak minuta pa umiješajte limunov sok.
- Nakon 15-20 minuta baklave zalijte vrućim maslacem pa sirupom i pecite još desetak min. Ohladite baklavu.
- Prema želji, prelijte je preljevom od meda i limunova soka.
Pripremite baklavu na malo drugačiji način
Izvor Skuhatćute