Baklava s orasima i višnjama

Isprobajte recept za nestandardnu baklavu punjenu višnjama
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 492

Potrebno vam je

  • 3 kom jaje kokošje
  • 2 dl vrhnje kiselo (20% masti)
  • 1 čaša šećer, kristal
  • 1.50 dl ulje suncokretovo
  • 1 kom vanilin šećer
  • mljeveni cimet
  • 200 g orah, mljeveni
  • 13 g prašak za pecivo
  • 800 g višnje
  • 500 g tijesto za savijače
  • 1 kom limun

Priprema

  1. Jaja i šećer istucite u pjenu, dodajte vrhnje, ulje, vaniliju, orahe, prašak za pecivo i cimet.
  2. Nauljite lim i složite tri kore, premažite ih nadjevom, gore pospite šaku višanja i tako redom dok se ne potrošiš nadjev, višnje i kore.
  3. Gornju koru premažite vodom i uljem. Kolač prije pečenja narežite. Gotov kolač prelite sirupom.
  4. Za sirup - prokuhajte 20 dkg šećera (možete koristiti smeđi šećer ili neki drugi prirodni zaslađivač) s 2 dcl vode i narezanim limunom na kriške.

Izvor Zdrava krava

Posjeti Gastro.hr