gastro postao
Isprobajte recept za nestandardnu baklavu punjenu višnjama
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 492
Potrebno vam je
- 3 kom jaje kokošje
- 2 dl vrhnje kiselo (20% masti)
- 1 čaša šećer, kristal
- 1.50 dl ulje suncokretovo
- 1 kom vanilin šećer
- mljeveni cimet
- 200 g orah, mljeveni
- 13 g prašak za pecivo
- 800 g višnje
- 500 g tijesto za savijače
- 1 kom limun
Priprema
- Jaja i šećer istucite u pjenu, dodajte vrhnje, ulje, vaniliju, orahe, prašak za pecivo i cimet.
- Nauljite lim i složite tri kore, premažite ih nadjevom, gore pospite šaku višanja i tako redom dok se ne potrošiš nadjev, višnje i kore.
- Gornju koru premažite vodom i uljem. Kolač prije pečenja narežite. Gotov kolač prelite sirupom.
- Za sirup - prokuhajte 20 dkg šećera (možete koristiti smeđi šećer ili neki drugi prirodni zaslađivač) s 2 dcl vode i narezanim limunom na kriške.
Izvor Zdrava krava