Baklava s orasima - prefin, jednostavan recept
Obožavaš baklavu, najviše onu s orasima? Odlično, mi smo tu da ti pokažemo da je priprema najbolje baklave jednostavna i brza. Trebat će ti tek nekoliko sastojaka kao što su kore za savijaču, orasi, maslac i šećer. Jednom kada probaš domaću baklavu, više nikada nećeš kupovati onu iz supermarketa.
Grčka ili turska baklava?
Baklava je originalno turska slastica, no s godinama se proširila na područje nekadašnjeg turskog carstva. Kako se baklava geografski širila, tako je dobila razne nove okuse i sastojke. U našim se dijelovima zemlje najčešće priprema s orasima, no u Turskoj je najpopularnija baklava s pistacijama.
Grci baklavu najviše pripremaju s orasima, ali često dodaju začine poput cimeta ili sezama. Upravo zato što je doživjela toliko prilagodbi i promjena, baklava je danas jedan od najpopularnijih deserata.
Ne mora biti samo s orasima
Iako se kod nas baklava najviše priprema s orasima, i dalje su popularne verzije s pistacijama, bademima ili lješnjacima. Recept za baklavu s orasima u nastavku možeš prilagoditi svom ukusu te iskoristiti neke druge orašide ili mješavinu.
Možeš dodati i razne začine kao što su cimet, klinčić ili anis. Poigrati se možeš i sirupom za baklavu i dodati mu ružine vodice ili vodice narančina cvijeta. Na tebi je da prilagodiš naš recept i stvoriš svoju najdražu verziju baklave.
Isprobaj i ove zanimljive recepte za baklavu...