Blondies sa prženim lješnjacima

Blogerica Sanja pripremila je 'plavu' verziju browniesa, kolač kojem je priprema jednostavna i brza
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 218

Potrebno vam je

  • 180 g maslac, neslani
  • 330 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 žlica ekstrakt vanilije
  • 1 mala žlica prašak za pecivo
  • 1 prstohvat krupna morska sol
  • 210 g oštro brašno
  • čokoladne mrvice
  • čokoladni bomboni
  • čokolada, mliječna
  • bijela čokolada
  • lješnjak, sirovi
  • orah, sirovi
  • sušeno voće
  • kokosovi listići

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180C.
  2. Tepsiju promjera otprilike 27*18 cm obložite masnim papirom za pečenje.
  3. Maslac u manjem loncu otopite na laganoj vatri.
  4. U posudi špatulom kratko izmiješajte omekšali maslac i smeđi šećer samo da se spoje.
  5. Dodajte jaja, aromu, prašak za pecivo i sol i opet kratko izmiješajte sve dok se sastojci ne spoje u glatku smjesu.
  6. Dodajte brašno i ako ćete dodavati čokoladu, kokos ili nešto po želji sada dodajte i još malo miješajte samo dok se sve ne spoji, ne duže. Možda će vam izgledati kao da ima previše brašna, ali jako brzo će se sve povezati pa ne brinite.
  7. Izlijte smjesu u tepsiju, poravnajte je špatulom i pecite 20-25 minuta dok čačkalica ne izađe van relativno suha, što znači da će na njoj biti nekoliko manjih komadića biskvita, to tako treba.
  8. Prohladite i režite na kvadrate.
Posjeti Gastro.hr