gastro postao
Blogerica Sanja pripremila je 'plavu' verziju browniesa, kolač kojem je priprema jednostavna i brza
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 218
Potrebno vam je
- 180 g maslac, neslani
- 330 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 2 kom jaje kokošje
- 1 žlica ekstrakt vanilije
- 1 mala žlica prašak za pecivo
- 1 prstohvat krupna morska sol
- 210 g oštro brašno
- čokoladne mrvice
- čokoladni bomboni
- čokolada, mliječna
- bijela čokolada
- lješnjak, sirovi
- orah, sirovi
- sušeno voće
- kokosovi listići
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 180C.
- Tepsiju promjera otprilike 27*18 cm obložite masnim papirom za pečenje.
- Maslac u manjem loncu otopite na laganoj vatri.
- U posudi špatulom kratko izmiješajte omekšali maslac i smeđi šećer samo da se spoje.
- Dodajte jaja, aromu, prašak za pecivo i sol i opet kratko izmiješajte sve dok se sastojci ne spoje u glatku smjesu.
- Dodajte brašno i ako ćete dodavati čokoladu, kokos ili nešto po želji sada dodajte i još malo miješajte samo dok se sve ne spoji, ne duže. Možda će vam izgledati kao da ima previše brašna, ali jako brzo će se sve povezati pa ne brinite.
- Izlijte smjesu u tepsiju, poravnajte je špatulom i pecite 20-25 minuta dok čačkalica ne izađe van relativno suha, što znači da će na njoj biti nekoliko manjih komadića biskvita, to tako treba.
- Prohladite i režite na kvadrate.