Bogatstvo okusa u tjestenini s brokulom i uljem češnjaka

Thinkstock
Prvi ručak u tjednu nikada nije bio bogatiji - jednostavni sastojci i puni okusi bit će pun pogodak upravo ponedjeljkom
Vidi originalni članak

Tek nekoliko sastojaka potrebno vam je za okusom raskošnu tjesteninu s brokulom. Punoći okusa doprinijet će upravo ulje od češnjaka koje možete pripremiti prema našem receptu. Priprema će vam oduzeti ukupno pola sata, a zatim ćete konačno moći uživati u najukusnijim aromama brokule i češnjaka.

Uvijek dobro dođe! Za slasnija jela: Ulje od češnjaka

Potrebno vam je:

  • 5 žlica ulja od češnjaka
  • 2 žlice octa ili crvenog vina
  • Tjestenina
  • Parmezan
  • Pola glavice manje brokule
  • Prstohvat čilija

Postupak:

  1. Ulje od češnjaka pripremite prema našem receptu pa ga zagrijte na tavi.
  2. Brokulu operite i nasjeckajte na sitnije komadiće.
  3. Osušite pa je dodajte na ulje.
  4. Začinite soli i paprom pa pirjajte brokulu dok lagano ne omekša, oko pet minuta.
  5. Pojačajte vatru pa dodajte ocat ili vino.
  6. Sastružite drvenom kuhačom ostatke s tave.
  7. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu.
  8. Ako je potrebno, brokuli dodajte i koju žlicu vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  9. Kada je tjestenina gotova, dodajte je brokuli i kratko kuhajte.
  10. Začinite čilijem.
  11. Dopustite da se ulje skroz uhvati za tjesteninu.
  12. Pospite parmezanom.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr