gastro postao
Lagano jelo s omiljenim prokulicama sprema se brzinski, a daje divne okuse koji griju hladne dane
Spojite prokulice s tjesteninom, dodajte im krušne mrvice pa sve zajedno začinite omiljenim začinima. Tako je jednostavno! Ubaciti možete i kakvo sezonsko povrće ili pak jednostavno poslužiti ovo jelo uz zdjelu salate. Prokulicama i tjestenini pristaje baš sve!
Potrebno vam je:
- 4 žlice maslinovog ulja
- 6 žlice krušnih mrvica
- 2 limuna, korica i sok
- 1 režanj češnjaka
- 100 ml bijelog vina
- 2 žlice limunovog soka
- 250 g prokulica
- 500 g tjestenine
- Sol, papar
Priprema:
- Na tavi zagrijte dvije žlice ulja.
- Dodajte krušne mrvice, malo soli i papra.
- Kuhajte oko sedam minuta, povremeno pomiješajte.
- Maknite s vatre i dodajte pola limunove korice.
- Prebacite sve zajedno u drugu posudu.
- Tavu obrišite.
- Tjesteninu skuhajte.
- Prokulice najprije bacite na malo ulja i pecite ih dok ne dobiju boju.
- Zatim im dodajte češnjak i kuhajte oko 2 minute.
- Dodajte vino, još soli i papra.
- Kuhajte dok se količina vina ne smanji na pola.
- Umiješajte tjesteninu.
- Dodajte krušne mrvice, limunov sok i nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina pa vratite na vatru dok umak ne postane gust.
- Dodatno začinite.
Dobar tek!