Recepti 09. siječnja 2017.

Jednostavno, a ukusno: Školjkice s kobasicom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Prebacimo se malo s uobičajene tjestenine na jednu malo zapostavljenu verziju

Jednostavno jelo koje se priprema u pećnici, oduševite se ljubitelje tjestenine.

U ovoj malo drugačijoj verziji, koristi se tjestenina u obliku školjkica, koju često zaboravimo, a jednako je ukusna kao i neka druga tjestenina, posebice zato što puno bolje upija umake te se napuni sadržajem.

Spoj kobasica, brokule, mozzarelle i parmezana, zadovoljit će svako nepce!

Ovu ukusnu tjesteninu poslužite toplu, uz sezonsku salatu i uživajte u brzom i ukusnom obroku.

Sastojci:

  • 2 žlice ulja
  • 1 luk, nasjeckan
  • 3 grančice timijana
  • Sol i papar
  • 2 češnja češnjaka
  • 250 g kobasice, narezane na kolutiće
  • 1 žlica glatkog brašna
  • 200 g rajčice, pelata
  • 400 g tjestenine u obliku školjkica
  • 200 g brokule, oprane i natrgane na cvjetiće
  • 100 g mozzarelle, narezane na ploškice
  • 1/4 šalice ribanog parmezana

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
  2. Na ulju popržiti luk i timijan dok luk ne omekša; posoliti i popapriti
  3. Dodati češnjak i kobasice te kuhati oko 5 minuta, dok kobasice ne dobiju boju; umiješati brašno i neprestano miješati par minuta
  4. Dodati pelate i zdrobiti ih kuhačom te kuhati sve zajedno dok se ne zgusne; izvaditi grančice timijana
  5. Školjkice skuhati prema uputama, pa nakon što su ocijeđene, u istoj vodi kuhati brokulu - oko minutu, samo da omekša
  6. Ocijeđene školjkice i brokulu prebaciti u posudu za pečenje (nauljenu) te ih preliti umakom s kobasicama i pelatima i sve još malo promiješati te posoliti/popapriti po želji
  7. Poslagati po gornjem dijelu mozzarellu i posipati parmezanom te peći oko 15 minuta - dok se sir ne rastopi 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.