gastro postao
Prebacimo se malo s uobičajene tjestenine na jednu malo zapostavljenu verziju
Jednostavno jelo koje se priprema u pećnici, oduševite se ljubitelje tjestenine.
U ovoj malo drugačijoj verziji, koristi se tjestenina u obliku školjkica, koju često zaboravimo, a jednako je ukusna kao i neka druga tjestenina, posebice zato što puno bolje upija umake te se napuni sadržajem.
Spoj kobasica, brokule, mozzarelle i parmezana, zadovoljit će svako nepce!
Ovu ukusnu tjesteninu poslužite toplu, uz sezonsku salatu i uživajte u brzom i ukusnom obroku.
Sastojci:
- 2 žlice ulja
- 1 luk, nasjeckan
- 3 grančice timijana
- Sol i papar
- 2 češnja češnjaka
- 250 g kobasice, narezane na kolutiće
- 1 žlica glatkog brašna
- 200 g rajčice, pelata
- 400 g tjestenine u obliku školjkica
- 200 g brokule, oprane i natrgane na cvjetiće
- 100 g mozzarelle, narezane na ploškice
- 1/4 šalice ribanog parmezana
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
- Na ulju popržiti luk i timijan dok luk ne omekša; posoliti i popapriti
- Dodati češnjak i kobasice te kuhati oko 5 minuta, dok kobasice ne dobiju boju; umiješati brašno i neprestano miješati par minuta
- Dodati pelate i zdrobiti ih kuhačom te kuhati sve zajedno dok se ne zgusne; izvaditi grančice timijana
- Školjkice skuhati prema uputama, pa nakon što su ocijeđene, u istoj vodi kuhati brokulu - oko minutu, samo da omekša
- Ocijeđene školjkice i brokulu prebaciti u posudu za pečenje (nauljenu) te ih preliti umakom s kobasicama i pelatima i sve još malo promiješati te posoliti/popapriti po želji
- Poslagati po gornjem dijelu mozzarellu i posipati parmezanom te peći oko 15 minuta - dok se sir ne rastopi
Dobar tek!