Bomboni od sladoleda preliveni čokoladom

Thinkstock
Čokoladni omotač s keksima i krupnom soli oko sladoledne loptice najbolji je način za osvježenje i uživanje u divnoj slastici...
Vidi originalni članak

Za pripremu ovog deserta najprije će vam trebati dobra doza strpljenja. Brzinsko baratanje toplim i hladnim sastojcima, a zatim i samo spajanje od vas će tražiti koncentraciju da bi na kraju uživali u slatkim sladolednim bombončićima. Smrvljene kekse dodajte za dozu hrskavosti dok će krupna sol na vrhu na najljepši način pojačati slatkaste okuse.
 

Potrebno vam je:

  • 250 g tamne čokolade
  • 60 g bijele čokolade
  • 1 šalica smrvljenih keksi
  • 500 ml sladoleda
  • Krupna sol

Priprema:

  1. Bijelu i tamnu čokoladu zajedno otopite na pari.
  2. Kekse smrvite pa ih stavite na tanjur.
  3. Sladoled izvadite iz zamrzivača pa pomoću žlice koju ste umočili u hladnu vodu vadite okruglice.
  4. Brzinski ih umočite u čokoladu, nabodite na drveni štapić i pospite keksima ili ih jednim dijelom umočite u tanjur s keksima.
  5. Po vrhu pospite s krupnom soli i bombone brzo prebacite u zamrzivač.
  6. Bomboni neka stoje u zamrzivaču barem pola sata prije posluživanja. 

U slast!

Posjeti Gastro.hr