Špajza 20. ožujka 2017.

Otvaramo sezonu: Sladoled od samo tri sastojka

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Prvi topli sunčani dani već tradicionalno traže uživanje u sladoledu. Donosimo vam sjajan desert za jednostavan sladoled od samo tri sastojka!

Slatki užitak možete postići tek pomoću tri bazična sastojka koja zasigurno već imate kod kuće, a zatim nakon nekoliko sati uživati u divnom ledenom desertu koji će vas u potpunosti osvojiti.

Trebat će vam dvije banane koje ste najprije stavili u zamrzivač i pustili ih da se zalede, dvije žlice maslaca od kikirikija i jedna žlica kakaa u prahu. Ubaciti možete i kakve orašaste plodove, malo mente ili pak bobice po vlastitom izboru no ova će tri sastojka biti ključna za sjajan okus i lijepu teksturu. Ubacite ih u blender i pustite da aparat odradi sav posao za vas.
 
Osim što je neodoljivo ukusan, ovaj sladoled ujedno je i poprilično zdrav pa nećete morati brinuti o količinama u kojima uživate. Naime, sadrži zdrave masti i proteine što ga čini idealnim proljetnim desertom nakon dugih šetnja ili tek kada poželite koju žličicu fine osvježavajuće slastice.

čokoladni sladoled | Author: Screenshoot foto: Screenshoot

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.