Recepti 07. svibnja 2017.

Bomboni od sladoleda preliveni čokoladom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Čokoladni omotač s keksima i krupnom soli oko sladoledne loptice najbolji je način za osvježenje i uživanje u divnoj slastici...

Za pripremu ovog deserta najprije će vam trebati dobra doza strpljenja. Brzinsko baratanje toplim i hladnim sastojcima, a zatim i samo spajanje od vas će tražiti koncentraciju da bi na kraju uživali u slatkim sladolednim bombončićima. Smrvljene kekse dodajte za dozu hrskavosti dok će krupna sol na vrhu na najljepši način pojačati slatkaste okuse.
 

Nutella sladoled | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Potrebno vam je:

  • 250 g tamne čokolade
  • 60 g bijele čokolade
  • 1 šalica smrvljenih keksi
  • 500 ml sladoleda
  • Krupna sol

Priprema:

  1. Bijelu i tamnu čokoladu zajedno otopite na pari.
  2. Kekse smrvite pa ih stavite na tanjur.
  3. Sladoled izvadite iz zamrzivača pa pomoću žlice koju ste umočili u hladnu vodu vadite okruglice.
  4. Brzinski ih umočite u čokoladu, nabodite na drveni štapić i pospite keksima ili ih jednim dijelom umočite u tanjur s keksima.
  5. Po vrhu pospite s krupnom soli i bombone brzo prebacite u zamrzivač.
  6. Bomboni neka stoje u zamrzivaču barem pola sata prije posluživanja. 

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.