gastro postao
Čokoladni omotač s keksima i krupnom soli oko sladoledne loptice najbolji je način za osvježenje i uživanje u divnoj slastici...
Za pripremu ovog deserta najprije će vam trebati dobra doza strpljenja. Brzinsko baratanje toplim i hladnim sastojcima, a zatim i samo spajanje od vas će tražiti koncentraciju da bi na kraju uživali u slatkim sladolednim bombončićima. Smrvljene kekse dodajte za dozu hrskavosti dok će krupna sol na vrhu na najljepši način pojačati slatkaste okuse.
Potrebno vam je:
- 250 g tamne čokolade
- 60 g bijele čokolade
- 1 šalica smrvljenih keksi
- 500 ml sladoleda
- Krupna sol
Priprema:
- Bijelu i tamnu čokoladu zajedno otopite na pari.
- Kekse smrvite pa ih stavite na tanjur.
- Sladoled izvadite iz zamrzivača pa pomoću žlice koju ste umočili u hladnu vodu vadite okruglice.
- Brzinski ih umočite u čokoladu, nabodite na drveni štapić i pospite keksima ili ih jednim dijelom umočite u tanjur s keksima.
- Po vrhu pospite s krupnom soli i bombone brzo prebacite u zamrzivač.
- Bomboni neka stoje u zamrzivaču barem pola sata prije posluživanja.
U slast!