Engleski klasik kojem je teško reći NE

Stockfood
U nastavku vam donosimo recept za najpopularniju britansku slasticu, uz svima znane sconese. Riječ je o torti Victoria koja se obično servira popodne, uz šalicu čaja.
Vidi originalni članak

Sastoji se od dva lagana biskvita, džema od maline i šlaga, a priprema, ukrašavanje i pečenje traju manje od sat vremena.

 

Britanski recept na hrvatski način Scones - omiljeni jutarnji britanski zalogaji

 

Biskvit se obično peče u dva kalupa promjera 20 cm, ali vi ga možete pripremiti i u jednom i prerezati na pola. Naravno da kalup mora biti veći i dovoljno dubok kako vam smjesa ne bi iscurila.

Sastojci:

  • 230 g brašna
  • 4 žličice praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 230 g šećera u prahu
  • 230 g maslaca
  • 4 jaja
  • 150 ml vrhnja za šlag
  • 100 g džema od maline

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pripremite dva kalupa za torte promjera 20 cm.
  2. Izmiksajte na slabijoj brzini brašno, prašak za pecivo, sol, šećer, maslac i jaja.
  3. Podijelite smjesu u kalupe i pecite 25-30 minuta u zagrijanoj pećnici. Biskviti su gotovi kad se počnu odvajati od kalupa i poprime zlatnu boju. Ostavite ih nekoliko minuta u kalupu kako bi se malo ohladili.
  4. Biskvit premažite džemom, a zatim i slojem šlaga i pokrijte drugim. Tortu možete posuti sa šećerom u prahu i ukrasiti svježim voćem.

 

za najslađe jutro Mirisne maline u zagrljaju lisnatog tijesta

 

Želimo vam ugodno popodne.

 

 

 

Posjeti Gastro.hr