Recepti 20. ožujka 2017.

Mirisne maline u zagrljaju lisnatog tijesta

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zašto dan ne bi započeo ovim prekrasnim, slatkim zalogajima?

Sjajna kombinacija malina, džema od malina i lisnatog tijesta, oduševit će vaše nepce.

Ono što će vas također oduševiti jest i činjenica da su ovi slasni kolačići jako brzo gotovi. Ako se ne želite baš ujutro zamarati njihovom pripremom, napravite ih navečer, a ispecite ujutro - tako da ih imate tople i mirisne za doručak!

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Sastojci:

  • 250 g lisnatog tijesta
  • 1/4 šalice džema od maline
  • 3/4 šalice svježih malina
  • 2 žlice šećera - za posipavanje

Priprema:

  1. Tijesto izrezati na 12 jednakih komada
  2. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  3. Pomiješati džem sa svježim malinama
  4. Na svaki komad tijesta staviti dio smjese džema i malina (tako da bude ravnomjerno podijeljeno)
  5. Slagati napunjeno tijesto na lim obložen papirom za pečenje i staviti sve zajedno u hladnjak na najmanje pola sata (ili preko noći)
  6. Prije pečenja, premazati svaki komad s malo vode i posipati šećerom
  7. Peći u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta - dok tijesto ne postane lijepe zlatne boje
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.