gastro postao
Zašto dan ne bi započeo ovim prekrasnim, slatkim zalogajima?
Sjajna kombinacija malina, džema od malina i lisnatog tijesta, oduševit će vaše nepce.
Ono što će vas također oduševiti jest i činjenica da su ovi slasni kolačići jako brzo gotovi. Ako se ne želite baš ujutro zamarati njihovom pripremom, napravite ih navečer, a ispecite ujutro - tako da ih imate tople i mirisne za doručak!
Sastojci:
- 250 g lisnatog tijesta
- 1/4 šalice džema od maline
- 3/4 šalice svježih malina
- 2 žlice šećera - za posipavanje
Priprema:
- Tijesto izrezati na 12 jednakih komada
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
- Pomiješati džem sa svježim malinama
- Na svaki komad tijesta staviti dio smjese džema i malina (tako da bude ravnomjerno podijeljeno)
- Slagati napunjeno tijesto na lim obložen papirom za pečenje i staviti sve zajedno u hladnjak na najmanje pola sata (ili preko noći)
- Prije pečenja, premazati svaki komad s malo vode i posipati šećerom
- Peći u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta - dok tijesto ne postane lijepe zlatne boje