gastro postao
U nastavku vam donosimo recept za najpopularniju britansku slasticu, uz svima znane sconese. Riječ je o torti Victoria koja se obično servira popodne, uz šalicu čaja.
Sastoji se od dva lagana biskvita, džema od maline i šlaga, a priprema, ukrašavanje i pečenje traju manje od sat vremena.
Biskvit se obično peče u dva kalupa promjera 20 cm, ali vi ga možete pripremiti i u jednom i prerezati na pola. Naravno da kalup mora biti veći i dovoljno dubok kako vam smjesa ne bi iscurila.
Sastojci:
- 230 g brašna
- 4 žličice praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 230 g šećera u prahu
- 230 g maslaca
- 4 jaja
- 150 ml vrhnja za šlag
- 100 g džema od maline
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pripremite dva kalupa za torte promjera 20 cm.
- Izmiksajte na slabijoj brzini brašno, prašak za pecivo, sol, šećer, maslac i jaja.
- Podijelite smjesu u kalupe i pecite 25-30 minuta u zagrijanoj pećnici. Biskviti su gotovi kad se počnu odvajati od kalupa i poprime zlatnu boju. Ostavite ih nekoliko minuta u kalupu kako bi se malo ohladili.
- Biskvit premažite džemom, a zatim i slojem šlaga i pokrijte drugim. Tortu možete posuti sa šećerom u prahu i ukrasiti svježim voćem.
Želimo vam ugodno popodne.