Brokula, luk i sir u košarici od krumpira

Savršeni finger food bogat okusima i aromama
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 11

Potrebno vam je

  • 5 kom krumpir, zreli
  • 4 žlica maslac, slani
  • 1 mala žlica sol
  • 1 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 2 režanj češnjak
  • 0.25 šalica luk ,crveni
  • 2 šalica brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 2 šalica parmezan

Priprema

  1. Krumpire nabodite vilicom pa pecite u kori sat vremena na 180°c. Kad se malo ohlade, prerežite ih na polovice i žličicom izdubite 70 posto sredine krumpira.
  2. Maslac rastopite u tavi i njime premažite kore te posolite i popaprite. Vratite u pećnicu i pecite još osam min.
  3. Napunite pole nasjeckanim lukom i češnjakom pa ponovno vratite u pećnicu i pecite još pet min.
  4. Ponovno izvadite pa ih napunite brokulom i ribanim sirom. Pecite još malo dok se sir ne rastopi. Sredinu krumpira iskoristite za pire.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr