gastro postao
Savršeni finger food bogat okusima i aromama
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 11
Potrebno vam je
- 5 kom krumpir, zreli
- 4 žlica maslac, slani
- 1 mala žlica sol
- 1 mala žlica svježe mljeveni papar
- 2 režanj češnjak
- 0.25 šalica luk ,crveni
- 2 šalica brokula (vrhovi s cvijetom)
- 2 šalica parmezan
Priprema
- Krumpire nabodite vilicom pa pecite u kori sat vremena na 180°c. Kad se malo ohlade, prerežite ih na polovice i žličicom izdubite 70 posto sredine krumpira.
- Maslac rastopite u tavi i njime premažite kore te posolite i popaprite. Vratite u pećnicu i pecite još osam min.
- Napunite pole nasjeckanim lukom i češnjakom pa ponovno vratite u pećnicu i pecite još pet min.
- Ponovno izvadite pa ih napunite brokulom i ribanim sirom. Pecite još malo dok se sir ne rastopi. Sredinu krumpira iskoristite za pire.
Izvor Skuhatćute