gastro postao
Savršeni finger food bogat okusima i aromama
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 11
Potrebno vam je
- 5 kom krumpir, zreli
- 4 žlica maslac, slani
- 1 mala žlica sol
- 1 mala žlica svježe mljeveni papar
- 2 režanj češnjak
- 0.25 šalica luk ,crveni
- 2 šalica brokula (vrhovi s cvijetom)
- 2 šalica parmezan
Priprema
- Krumpire nabodite vilicom pa pecite u kori sat vremena na 180°c. Kad se malo ohlade, prerežite ih na polovice i žličicom izdubite 70 posto sredine krumpira.
- Maslac rastopite u tavi i njime premažite kore te posolite i popaprite. Vratite u pećnicu i pecite još osam min.
- Napunite pole nasjeckanim lukom i češnjakom pa ponovno vratite u pećnicu i pecite još pet min.
- Ponovno izvadite pa ih napunite brokulom i ribanim sirom. Pecite još malo dok se sir ne rastopi. Sredinu krumpira iskoristite za pire.
Izvor Skuhatćute
zapečeni krumpir
zima
pečenje
proljeće
ljeto
jesen
večera
ručak
vegetarijanska prehrana
finger food
prilog
predjelo
glavno jelo
niskokaloricna prehrana