Naš omiljeni recept za brownies s tamnom čokoladom

SHUTTERSTOCK Upute za zamrzavanje brownieja
Celebrity chefice Giade De Laurentiis ima odličan recept za brownies s tamnom čokoladom...
Vidi originalni članak

Ovaj smo recept pronašli u devetoj kuharici celebrity chefice Giade De Laurentiis, pod nazivom "Giada's Italy", kojom se vratila svojim talijanskim korijenima. Među brojnim talijanskim klasicima nekako se našao i recept za brownieje, kojeg je podijelila i na web stranici. 

 

ODLIČNA KOMBINACIJA Giadini čokoladni keksići s kokicama

 

Sastojci:

  • 65 g brašna
  • 40 g kakaa
  • ¼ žličice soli
  • 110 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 2 jaja (na sobnoj temperaturi)
  • 100 g tamne čokolade
  • 1 žličica krupne soli
  • 2 žličice smeđeg šećera

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Pripremi kvadratnu posudu za pečenje (20x20 cm).
  2. Pomiješaj brašno, kakao i sol u maloj posudici i stavi na stranu.
  3. Rastopi maslac u mikrovalnoj pećnici. Dodaj šećer i vaniliju u maslac, a zatim i jedno po jedno jaje i izmiksaj.
  4. Gumenom špatulom umiješaj mješavinu brašna. Dodaj komadiće čokolade i sjedini.
  5. Prelij smjesu u posudu, pospi krupnom soli i smeđim šećerom. Peci 28 minuta ili dok čačkalica kojom si probola centar ne izađe samo s nekoliko mrvica. 
  6. Pričekaj da se potpuno ohladi, a potom serviraj.

Nismo sigurni sviđa li nam se više Giadin recept ili moćna Ramsayjeva verzija o kojoj smo vam već pisali. Isprobaj obje i odluči!

 

DESERT i pol Brownies koje poslužuju i u Ramsayjevom restoranu

 

Posjeti Gastro.hr