Pita s bananama i kremom od kokosa

Thinkstock
Za 30 minuta pripremite jednostavnu pitu i iskoristite prezrele banane
Vidi originalni članak

Prhko tijesto pripremite koristeći se našim savjetima kako bi ono ispalo upravo savršeno, a zatim pripremite jednostavnu kremu od kokosovog mlijeka koja će poslužiti kao podloga za banane i kremasta komponenta pite. 

 

Male tajne Trikovi kako napraviti savršeno prhko tijesto

 

Banane koje ćete poslužiti na vrhu pite možete lagano karamelizirati tako da ih nasjeckate na kolutiće, a zatim dodate šećeru koji ste otopili na tavi. Pustite da poprime zlatnu boju, pa ih maknite s vatre i posložite na vrh pite.

Kao podlogu možete koristiti i usitnjene kekse s maslacem, a pripremiti možete i još slađe, manje verzije ove pite.

 

ISPROBAJTE Zalogaji od banana za doručak, desert ili večeru

 

 

Potrebno vam je:

  • 150 g šećera
  • 50 g brašna
  • Prstohvat soli
  • 2 šalice kokosovog mlijeka
  • 3 kom žumanjka
  • 2 žlice maslaca
  • Ekstrakt vanilije po želji
  • 4 banane
  • Prhko tijesto


Priprema:

  1. Pripremite prhko tijesto i ispecite ga na slijepo u pećnici, na 180 stupnjeva, oko pola sata, dok ne poprimi boju.
  2. U posudi izmiješajte šećer, brašno i sol pa postupno umiješajte mlijeko stalno miješajući.
  3. Kuhajte na srednjoj vatri stalno miješajući dok se ne počnu stvarati mjehurići.
  4. Kuhajte još dvije min.
  5. Maknite s vatre i odmah malo vruće smjese umiješajte u istučene žumanjke.
  6. Dodajte žumanjke u posudu stalno miješajući, vratite na vatru i kuhajte dvije min.
  7. Maknite s vatre, dodajte maslac i vaniliju te izmiješajte.
  8. Kremu ohladite, a na dno tijesta posložite banane, dodajte kremu i ukrasite ostatkom banana. Ako želite, pitu možete ukrasiti i tučenim slatkim vrhnjem i komadićima ribane čokolade.

U slast!

Posjeti Gastro.hr