Prhko tijesto pripremite koristeći se našim savjetima kako bi ono ispalo upravo savršeno, a zatim pripremite jednostavnu kremu od kokosovog mlijeka koja će poslužiti kao podloga za banane i kremasta komponenta pite.
Banane koje ćete poslužiti na vrhu pite možete lagano karamelizirati tako da ih nasjeckate na kolutiće, a zatim dodate šećeru koji ste otopili na tavi. Pustite da poprime zlatnu boju, pa ih maknite s vatre i posložite na vrh pite.
Kao podlogu možete koristiti i usitnjene kekse s maslacem, a pripremiti možete i još slađe, manje verzije ove pite.
Potrebno vam je:
- 150 g šećera
- 50 g brašna
- Prstohvat soli
- 2 šalice kokosovog mlijeka
- 3 kom žumanjka
- 2 žlice maslaca
- Ekstrakt vanilije po želji
- 4 banane
- Prhko tijesto
Priprema:
- Pripremite prhko tijesto i ispecite ga na slijepo u pećnici, na 180 stupnjeva, oko pola sata, dok ne poprimi boju.
- U posudi izmiješajte šećer, brašno i sol pa postupno umiješajte mlijeko stalno miješajući.
- Kuhajte na srednjoj vatri stalno miješajući dok se ne počnu stvarati mjehurići.
- Kuhajte još dvije min.
- Maknite s vatre i odmah malo vruće smjese umiješajte u istučene žumanjke.
- Dodajte žumanjke u posudu stalno miješajući, vratite na vatru i kuhajte dvije min.
- Maknite s vatre, dodajte maslac i vaniliju te izmiješajte.
- Kremu ohladite, a na dno tijesta posložite banane, dodajte kremu i ukrasite ostatkom banana. Ako želite, pitu možete ukrasiti i tučenim slatkim vrhnjem i komadićima ribane čokolade.
U slast!