Brza salata s graškom Marthe Stewart

Thinkstock
Za ovu salatu čak ne morate ni odleđivati grašak, zbog čega će se popeti visoko na listi vaših omiljenih brzih ručaka.
Vidi originalni članak

Marthina web stranica prava je riznica brzih i ukusnih jela, baš poput ove salate čija priprema traje nepunih 20 minuta. Ipak treba odstajati u hladnjaku nekoliko sati, što znači da je možete pripremiti večer ranije i ponijeti je na posao ili na fakultet.

U slučaju da vam ne odgovara okus crvenog luka, možete ga ublažiti prethodnim namakanjem u hladnoj vodi. Obavezno ga dobro procijedite prije no što ga umiješajte u salatu.

 

kakva gozba! Najsočnija piletina s graškom u kremastom umaku

 

Sastojci:

  • 60 g majoneze
  • 1 žlica vinskog octa
  • 450 g smrznutog graška
  • 5 g svježeg peršina
  • 60 g cheddara
  • 60 ml kiselog vrhnja
  • Pola malog crvenog luka
  • 100 g slanine

 

Priprema:

  1. Pomiješajte majonezu, kiselo vrhnje i ocat u velikoj zdjeli. Posolite i popaprite.
  2. Dodajte smrznuti grašak, tanko narezani luk i peršin. Stavite u hladnjak na barem četiri sata.
  3. Prije posluživanja pecite slaninu na tavici sve dok ne postane hrskava (8-10 minuta).
  4. Izvadite salatu iz hladnjaka, pričekajte desetak minuta, a zatim umiješajte komadiće slanine i naribani cheddar.

 

čisti užitak Kuskus salata s grahom, mladim lukom i kukuruzom

 

Želimo vam dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr