gastro postao
Za ovu salatu čak ne morate ni odleđivati grašak, zbog čega će se popeti visoko na listi vaših omiljenih brzih ručaka.
Marthina web stranica prava je riznica brzih i ukusnih jela, baš poput ove salate čija priprema traje nepunih 20 minuta. Ipak treba odstajati u hladnjaku nekoliko sati, što znači da je možete pripremiti večer ranije i ponijeti je na posao ili na fakultet.
U slučaju da vam ne odgovara okus crvenog luka, možete ga ublažiti prethodnim namakanjem u hladnoj vodi. Obavezno ga dobro procijedite prije no što ga umiješajte u salatu.
Sastojci:
- 60 g majoneze
- 1 žlica vinskog octa
- 450 g smrznutog graška
- 5 g svježeg peršina
- 60 g cheddara
- 60 ml kiselog vrhnja
- Pola malog crvenog luka
- 100 g slanine
Priprema:
- Pomiješajte majonezu, kiselo vrhnje i ocat u velikoj zdjeli. Posolite i popaprite.
- Dodajte smrznuti grašak, tanko narezani luk i peršin. Stavite u hladnjak na barem četiri sata.
- Prije posluživanja pecite slaninu na tavici sve dok ne postane hrskava (8-10 minuta).
- Izvadite salatu iz hladnjaka, pričekajte desetak minuta, a zatim umiješajte komadiće slanine i naribani cheddar.
Želimo vam dobar tek!