Brza torta za najveće ovisnike o čokoladi

Stockfood
Možete li podnijeti komad ove čokoladne bombe?
Vidi originalni članak

Samo 15 minuta aktivnog rada, 15 minuta pečenja i sat vremena hlađenja dijele vas od nezaboravne torte.

Budući da je u pitanju čak pola kilograma čokolade, predlažemo da uz svaki sočan komad poslužite voćni preljev i tučeno vrhnje i postignete savršenu ravnotežu okusa. 

 

Slatki svijet Čokoladna mousse torta s jagodama

 

Sastojci:

  • 500 g čokolade
  • 10 žlica maslaca
  • 5 velikih jaja
  • 3 žlice bijelog šećera
  • 4 žlice glatkog brašna
  • Prstohvat kajenskog papra
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva
  2. Maslacem premažite i pobrašnite okrugli kalup promjera 22 centimetra.
  3. Rastopite čokoladu s maslacem na pari.
  4. Jaja miksajte sa šećerom, sve dok smjesa ne postane svjetlija. Dodajte brašno, kajenski papar i sol. Promiješajte drvenom žlicom.
  5. Postepeno dodajte smjesu od jaja u čokoladu i nastavite lagano miješati drvenom žlicom.
  6. Smjesu prelijte u kalup i pecite otprilike 15 minuta. Kolač se mora lagano ispeći samo s vanjske strane, a s unutarnje treba biti mekan.
  7. Ostavite da se malo ohladi, a zatim ga omotajte folijom i stavite u hladnjak na sat vremena.

 

za čokoljupce Samo slatko: Ekstra čokoladna brownie torta

 

Uživajte!

 

Posjeti Gastro.hr