Brze sezonske tortilje s plodovima mora

Stockfood
Gotove u tren, a tako slasne, ove tortilje idealna su ideja za brzinski i zdrav ručak.
Vidi originalni članak

Spoj morskih plodova, finog umaka i sezonske salate na najfiniji će se način spojiti u hrskavim tortiljama.

Koristite li smrznute plodove mora, najprije ih odmrznite kako im ne bi trebalo dugo vremena na tavi. Kombinaciji svakako dodajte kremasti umak od grčkog jogurta, a ako ste ljubitelj ljutkastih okusa, zaigrajte se i kakvim finim umakom na bazi čili papričica.

Također, tortilji možete dodati i domaći umak od avokada i drugo povrće po želji.

 

za 15 minuta Brzi ručak: Falafel u tortilji, pečeno povrće i umak

zašto kupovati Napravite domaće kukuruzne tortilje

 


Potrebno vam je:

  • 1 pakiranje smrznutih morskih plodova
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 čašica grčkog jogurta
  • 1 žlica majoneze
  • Limunov sok
  • Sjeckani peršin
  • Salata
  • Cherry rajčica
  • Tortilje
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Na malo maslinovog ulja pirjajte jedan režanj protisnutog češnjaka.
  2. Dodajte mu morske plodove i pirjajte ih dvije do tri minute. Dok ne omekšaju.
  3. Za to vrijeme pripremite umak od grčkog jogurta tako da pomiješate jogurt, majonezu, sitno sjeckani peršin, malo limunovog soka, sol, papar i protisnuti režanj češnjaka.
  4. Tortilju zagrijte na tavi, pa na nju dodajte zelenu salatu, morske plodove, umak i rajčicu.
  5. Zarolajte i poslužite toplo.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr