Gotove u tren, a tako slasne, ove tortilje idealna su ideja za brzinski i zdrav ručak.
Spoj morskih plodova, finog umaka i sezonske salate na najfiniji će se način spojiti u hrskavim tortiljama.
Koristite li smrznute plodove mora, najprije ih odmrznite kako im ne bi trebalo dugo vremena na tavi. Kombinaciji svakako dodajte kremasti umak od grčkog jogurta, a ako ste ljubitelj ljutkastih okusa, zaigrajte se i kakvim finim umakom na bazi čili papričica.
Također, tortilji možete dodati i domaći umak od avokada i drugo povrće po želji.
Potrebno vam je:
- 1 pakiranje smrznutih morskih plodova
- 2 režnja češnjaka
- 1 čašica grčkog jogurta
- 1 žlica majoneze
- Limunov sok
- Sjeckani peršin
- Salata
- Cherry rajčica
- Tortilje
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Na malo maslinovog ulja pirjajte jedan režanj protisnutog češnjaka.
- Dodajte mu morske plodove i pirjajte ih dvije do tri minute. Dok ne omekšaju.
- Za to vrijeme pripremite umak od grčkog jogurta tako da pomiješate jogurt, majonezu, sitno sjeckani peršin, malo limunovog soka, sol, papar i protisnuti režanj češnjaka.
- Tortilju zagrijte na tavi, pa na nju dodajte zelenu salatu, morske plodove, umak i rajčicu.
- Zarolajte i poslužite toplo.
Dobar tek!