Mali zeleni: Brzi burgeri od špinata i sira

Stockfood
Meki i bogati burgeri od špinata sjajna su ideja za početak proljeća. Upakirajte ih u hrskava peciva pa uživajte u divnim sezonskim okusima.
Vidi originalni članak

Napravite brzinske pljeskavice od špinata i krem sira, ubacite začine po svojoj želji, a poželite li dodatno začiniti svoj burger, dodajte i sitno sjeckanu pa prženu slaninu. Za u potpunosti zeleno uživanje pripremite umak od avokada, češnjaka i malo čilija dok će za jednostavniju varijantu burgera poslužiti kečap i majoneza.

Na još vruće pljeskavice možete staviti i koju krišku topljivog sira pa zatim sve dodatno obogatiti listovima salate, rajčicom, paprikom, kiselim krastavcima, pa čak i feta sirom koji će se odlično složiti sa špinatom u popečcima. Odličan ručak bez previše muke spreman je prije nego što možete zamisliti. U slast!



Potrebno vam je:

  • 300 g špinata
  • 200 g krem sira
  • 5 žlica krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • 2 žlice peršina
  • 1 režanj češnjaka
  • Prstohvat timijana
  • Sol, papar
  • Brašno po potrebi
  • Pecivo
  • Kečap, majoneza
  • Povrće po želji

Priprema:

  1. Špinat kratko blanširajte u vreloj vodi, oko minutu do dvije.
  2. Ocijedite ga i sitno nasjeckajte.
  3. Ubacite ga u zdjelu, pomiješajte s krem sirom i krušnim mrvicama, dodajte jedno jaje pa ubacite začine.
  4. Dodajte protisnuti češnjak.
  5. Ako je smjesa gnjecava, dodajte malo brašna.
  6. Na kraju uvaljajte u krušne mrvice i pecite na ulju.
  7. Za to vrijeme pripremite ostatak.
  8. Peciva za burgere prerežite na pola i premažite maslinovim uljem ili otopljenim maslacem.
  9. Ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva tek da poprime boju ili ih tostirajte na tavi.
  10. Povrće nasjeckajte.
  11. Kada su popečci gotovi, posložite ih u peciva i poslužite tople.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr