Brzinske palačinke od zobenih pahuljica i banane

SHUTTERSTOCK Palačinke od banane i zobenih pahuljica
Umjesto zobenom kašom, počasti se ukusnim palačinkama bez brašna!
Vidi originalni članak

Ove jednostavne palačinke posluži uz sezonsko voće, omiljeni sirup, svježi sir, domaći namaz od lješnjaka ili džem.

Sastojci su dovoljni za jedno serviranje pa ti predlažemo da odmah u startu udvostručiš smjesu. Uz to, peci male palačinke jer će biti brže gotove, ali i vizualno efektnije!

 

univerzalne zamke Izbjegni četiri najčešće greške u pripremi palačinki

 

Sastojci:

  • 30 g zobenih pahuljica
  • 1 zrela banana
  • 1 jaja
  • ½ žličice praška za pecivo
  • ¼ žličice mljevenog cimeta

Priprema:

  1. U blender ubaci zobene pahuljice, bananu, jaje, prašak za pecivo i cimet. Izblendaj u glatku smjesu.
  2. Zagrij kokosovo ulje ili maslac na tavici. Žlicom prebaci tijesto.
  3. Peci palačinke tako dugo dok se ne stvore mjehurići, a zatim ih preokreni. Bit će u potpunosti pečene za manje od dvije minute. 

Želimo ti dobro jutro!

OBOŽAVAŠ PALAČINKE? Obavezno isprobaj ove recepte:

 

za slađe jutro... Pahuljaste palačinkice od jogurta i jagoda nema ostataka Napravi američke palačinke za jednu osobu pravo umijeće Paul Hollywood te vodi kroz pripremu čipkastih palačinki ne može lakše i brže Palačinkice od svježeg sira i samo tri sastojka za dobro jutro

 

 

Posjeti Gastro.hr