gastro postao
One su zdrave, one su fine, one se brzo pripremaju, one su od samo tri sastojka... I one ti ne daju ispričnicu za preskakanje doručka. A mogu vrlo lako poslužiti i kao užina ili lagana večera.
Tri jednostavna sastojka i nekoliko minuta pripreme dijele te od prefinih proteinskih palačinki. Hrskavi rubovi, mekana, nježna sredina i suptilno sladak okus ove palačinke čine ne samo dobrim, već savršenim doručkom. No, ako ti treba i lagana večera, itekako će poslužiti. Ili možda užina za klince ili gablec za tebe... Ma, prilagodit će se one svakoj varijanti!
Poslužiti ih možeš u slatkoj varijanti - uz javorov sirup, omiljeni pekmez ili grčki jogurt uz dodatak svježeg voća, ali i u slanoj varijanti - uz krem sir, možda kakvu svježu papriku, umak od vrhnja ili sami grčki jogurt.
Sastojci:
- 1/2 šalice zobenih pahuljica
- 1/2 šalice svježeg sira (ili skute)
- 2 velika jaja
- prstohvat soli
Napomena: Upotrijebi šalicu od 2,5 dl.
Priprema:
- Staviti zobene pahuljice, svježeg sira, jaja i sol u blender i blendati na najjačoj brzini oko 30 sekundi, dok se svi sastojci na sjedine.
- Zagrijati veliku tavu. Dodati maslac i peći male palačinke. Peći oko dvije do tri minute sa svake strane.
- Ova palačinke najfinije su dok su tople. Možeš ih poslužiti s javorovim sirupom, medom ili džemom.
Dobro jutro!