gastro postao
S prvim danima rujna mi smo i službeno u (pred)jesenskom raspoloženju, što uključuje i miris jabuke i cimeta u našoj kuhinji.
Jedan od recepata kojem se često vraćamo je upravo ovaj za pahuljaste palačinke s jabukama. Odličan su doručak, brunch i desert, a priprema traje 15-ak minuta.
Pune su okusa, ali neće naškoditi i pokoja žlica meda ili pak malo šećera u prahu. U slast!
Sastojci:
- 200 g brašna
- 2 jaja
- 350 m mlijeka
- 3 žlice suncokretovog ulja
- 2 žličice praška za pecivo
- 2 žlice šećera
- ½ žličice cimeta
- Prstohvat soli
- 1 naribana jabuka
Priprema:
- Pomiješaj brašno s praškom za pecivo, šećerom, cimetom i malo soli.
- Jaja dobro izmiksaj, ulij mlijeko i ulje, a potom dodaj i suhe sastojke.
- Na kraju lagano umiješaj naribanu slatku jabuku.
- Peci male palačinke na zagrijanoj tavici otprilike dvije minute sa svake strane. Preokreni ih kad se počnu stvarati mali mjehurići.
Posluži odmah!