Špajza 14. svibnja 2023.

Izbjegni četiri najčešće greške u pripremi palačinki

Izbjegni četiri najčešće greške u pripremi palačinki foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Obrati pozornost na sitnice i pripremi savršene palačinke baš svakog puta...

Bez obzira na to voliš li crepes ili američke palačinke, ili pak možda neobične dutch baby iz pećnice, neka su pravila univerzalna... Univerzalne su i neke greške koje možeš napraviti tijekom pripreme. Pročitaj tekst i, sljedeći put kad se upustiš u pripremu ovog slatkog klasika, obrati pažnju na sitnice.

I napominjemo, u strpljenju je spas!

 | Author: Shutterstock Palačinke foto: Shutterstock

Previše miješanja 

Vjerujemo da imaš potrebu razbiti baš svaku grudicu brašna, ali priprema palačinki je situacija u kojoj si ne smiješ dati oduška. Smjesu ne smiješ previše miješati ili miksati jer će se gluten početi razvijati i tijesto će postati elastično, što znači da će palačinke u konačnici biti gumenaste. 

Premalo strpljenja!

Tijesto za palačinke, osobito ono za crepes i dutch baby verzije, trebalo bi kratko odstajati. Kako bi tvoje palačinke bile savršene, smjesu pokrij i pusti da stoji do pola sata.

 | Author: Shutterstock Palačinke foto: Shutterstock

Nedovoljno zagrijana tava

Ako tavica nije zagrijana, tijesto će se beživotno razliti i upiti svu masnoću kojom si tavu eventualno premazao/la. Predlažemo da testiraš temperaturu premijernom, malom palačinkicom.

Prečesto okretanje palačinki

Suzdrži se od okretanja sve dok s donje strane ne poprime lijepu zlatnu boju. Pažljivost je osobito bitna kod američkih palačinki jer bi se mogle ispuhati i izgubiti pahuljastu teksturu. 

Nauči iz greškica i napravi najbolje palačinke svog života!

Odmah testiraj svoje znanje. Pripremili smo odlične recepte: 

 

Možda vas zanima... Palačinkice s grčkim jogurtom i voćem Kolumne Možda vas zanima... Paul Hollywood te vodi kroz pripremu čipkastih palačinki Recepti Možda vas zanima... Palačinkice od svježeg sira i samo tri sastojka za dobro jutro Recepti Možda vas zanima... Zobene palačinke s borovnicama - poslastica za cijelu obitelj Kolumne Možda vas zanima... Danas doručkuj pahuljaste palačinke s bananom Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.