Bez obzira na to voliš li crepes ili američke palačinke, ili pak možda neobične dutch baby iz pećnice, neka su pravila univerzalna... Univerzalne su i neke greške koje možeš napraviti tijekom pripreme. Pročitaj tekst i, sljedeći put kad se upustiš u pripremu ovog slatkog klasika, obrati pažnju na sitnice.
I napominjemo, u strpljenju je spas!
Previše miješanja
Vjerujemo da imaš potrebu razbiti baš svaku grudicu brašna, ali priprema palačinki je situacija u kojoj si ne smiješ dati oduška. Smjesu ne smiješ previše miješati ili miksati jer će se gluten početi razvijati i tijesto će postati elastično, što znači da će palačinke u konačnici biti gumenaste.
Premalo strpljenja!
Tijesto za palačinke, osobito ono za crepes i dutch baby verzije, trebalo bi kratko odstajati. Kako bi palačinke bile savršene, smjesu pokrij tijesto i pusti da stoji do pola sata.
Nedovoljno zagrijana tava
Ako tava nije dobro zagrijana, tijesto će se beživotno razliti i upiti svu masnoću u tavi. Predlažemo da testiraš temperaturu premijernom, malom palačinkicom.
Prečesto okretanje palačinki
Suzdrži se od okretanja sve dok s donje strane ne poprime lijepu zlatnu boju. Pažljivost je osobito bitna kod američkih palačinki jer bi se mogle ispuhati i izgubiti pahuljastu teksturu.
Nauči iz greškica i napravi najbolje palačinke svog života!
Odmah testiraj svoje znanje. Pripremili smo odlične recepte: