Univerzalne su i neke greške koje možeš napraviti tijekom pripreme. Pročitaj tekst i, sljedeći put kad se upustiš u pripremu ovog slatkog klasika, obrati pažnju na sitnice.
I napominjemo, budi strpljiv/a!
Stockfood
- Previše miješanja
Vjerujemo da imaš potrebu razbiti baš svaku grudicu brašna, ali priprema palačinki je situacija u kojoj si ne smiješ dati oduška. Smjesu ne smiješ previše miješati ili miksati jer će se gluten početi razvijati i tijesto će postati elastično, što znači da će palačinke u konačnici biti gumenaste.
- Premalo strpljenja!
Tijesto za palačinke, osobito ono za crepes i dutch baby verzije, trebalo bi kratko odstajati. Kako bi tvoje palačinke bile savršene, smjesu pokrij i pusti da stoji do pola sata.
- Nedovoljno zagrijana tava
Ako vaša tavica nije zagrijana, tijesto će se beživotno razliti i upiti svu masnoću kojom si tavu eventualno premazao/la. Predlažemo da testiraš temperaturu premijernom, malom palačinkicom.
- Prečesto okretanje palačinki
Suzdrži se od okretanja sve dok s donje strane ne poprime lijepu zlatnu boju. Pažljivost je osobito bitna kod američkih palačinki jer bi se mogle ispuhati i izgubiti pahuljastu teksturu.
Nauči iz greškica i napravi najbolje palačinke svog života!
Getty Images