Špajza 25069 prikaza 01. listopada 2019.

Izbjegnite četiri najčešće greške u pripremi palačinki

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Bez obzira na to voliš li crepes ili američke palačinke, ili pak možda neobične dutch baby iz pećnice, neka su pravila univerzalna...

Univerzalne su i neke greške koje možeš napraviti tijekom pripreme. Pročitaj tekst i, sljedeći put kad se upustiš u pripremu ovog slatkog klasika, obrati pažnju na sitnice.

I napominjemo, budi strpljiv/a!

 | Author: Stockfood Stockfood

  • Previše miješanja 

Vjerujemo da imaš potrebu razbiti baš svaku grudicu brašna, ali priprema palačinki je situacija u kojoj si ne smiješ dati oduška. Smjesu ne smiješ previše miješati ili miksati jer će se gluten početi razvijati i tijesto će postati elastično, što znači da će palačinke u konačnici biti gumenaste. 

  • Premalo strpljenja!

Tijesto za palačinke, osobito ono za crepes i dutch baby verzije, trebalo bi kratko odstajati. Kako bi tvoje palačinke bile savršene, smjesu pokrij i pusti da stoji do pola sata.

 

Možda vas zanima... Brzinske palačinke s jogurtom za svaku prigodu Recepti

 

  • Nedovoljno zagrijana tava

Ako vaša tavica nije zagrijana, tijesto će se beživotno razliti i upiti svu masnoću kojom si tavu eventualno premazao/la. Predlažemo da testiraš temperaturu premijernom, malom palačinkicom.

  • Prečesto okretanje palačinki

Suzdrži se od okretanja sve dok s donje strane ne poprime lijepu zlatnu boju. Pažljivost je osobito bitna kod američkih palačinki jer bi se mogle ispuhati i izgubiti pahuljastu teksturu. 

Nauči iz greškica i napravi najbolje palačinke svog života!

 | Author: Getty Images Getty Images

 

Možda vas zanima... Vedriji početak dana uz palačinke s mrkvom Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.