gastro postao
Nema ništa slađe od ukusnih, toplih i mirisnih palačinki za doručak (ili večeru)!
Želiš se počastiti finim palačinkicama, ali imaš problem s prilagodbom recepta za jedno serviranje? Imamo rješenje! U nastavku ti donosimo recept za fine palačinke i to samo za tebe! Ne trebaš brinuti oko gubljenja vremena pokraj štednjaka jer su omjeri u receptu dostatni za tri savršeno ukusne palačinke!
Možeš ih poslužiti uz med i sezonsko voće, a ako si želiš pripremiti pravu malu gozbu, dodaj i preljev od čokolade i kuglicu sladoleda. Uživaj!
Sastojci:
- 1 veliko jaje
- 40 g brašna
- ½ žličice praška za pecivo
- 50 ml mlijeka
- 1 žličica maslaca
- ½ žlica ulja
- javorov sirup ili med i bobičasto voće za posluživanje (po želji)
Priprema:
- Odvoji jaje; bjelanjak i žumanjak stavi u zasebne zdjelice.
- Pomiješaj žumanjak s brašnom, praškom za pecivo i mlijekom.
- Bjelanjku dodaj prstohvat soli te ga mikserom umuti u snijeg.
- Postepeno dodaj snijeg od bjelanjaka u smjesu sa žumanjkom.
- Maslac i ulje zagrij u tavi.
- Trećinu smjese izlij u tavu i peci palačinku sa svake strane 1-2 minute ili dok ne porumeni.
- Ponovi isti postupak s preostalom smjesom.
- Kada su pečene, prelij ih s medom i posluži uz bobičasto voće i sladoled.
Uživaj!