Brzinski ručak: Tjestenina s češnjakom i graškom

Getty Images
Za ručak pripremi jednostavnu i ukusnu tjesteninu s aromatiziranim maslacem i uživaj u bogatstvu okusa...
Vidi originalni članak

Tjestenina u umaku od maslaca i češnjaka, pomiješana sa slatkim zelenim graškom, odličan je odabir za brzinski ručak ili večeru. Grašak je idealna namirnica za pripremu brzih i finih jela jer ne zahtjeva prethodno kuhanje. 

Za ovaj lagan i ukusan obrok trebat će ti manje od 5 sastojaka i manje od 15 minuta vremena! 

 

Mama, ja sam gladan Jednostavan recept za tjesteninu u umaku od brokule

 

Sastojci:

  • 250 g tjestenine
  • 3 žlice maslaca
  • 2 režnja češnjaka
  • 40 g graška iz konzerve
  • sol i papar po ukusu
  • parmezan

 

Zdravo i slasno Pripremi savršeno kremastu tjesteninu s avokadom

 

Priprema:

  1. U velikom loncu zakuhaj vodu, posoli ju i skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju.
  2. U drugoj tavi rastopi maslac na srednje jakoj vatri i dodaj češnjak.
  3. Češnjak kratko poprži.
  4. Kuhanu tjesteninu i grašak dodaj u tavu s maslacom i češnjakom. Dobro izmiješaj. 
  5. Začini prema svojem ukusu, pospi parmezanom i posluži. 

Dobar tek!

 

Talijanska tjestenina Cacio e pepe - talijanski klasik od tri sastojka

Posjeti Gastro.hr